ללא ספק, שינוי הסטטוס המשפחתי להורים דורש אחריות וכמובן פעולות אשר יגנו על המשפחה ויבטיחו את עתידה. מאמר זה יציג בפניך מספר צעדים ופעולות חשובות שיש לבצע בתחום הביטוחי והפיננסי.
- ביטוח חיים – ביטוח חיים מטרתו להבטיח את המשך היציבות הכלכלית ועתידה של המשפחה במקרה פטירה. לרוב תשלום במקרה פטירה הינו חלק מביטוח מנהלים, קרן פנסיה ו/או ביטוח פרטי. הכיסוי למקרה פטירה יכול להיות תשלום חד פעמי ו/או תשלום חודשי (כגון קצבת שארים בקרן פנסיה). אי לכך, יש תחילה לוודא האם קיים תשלום כלשהו ולהתאים את גובה הסכום לרמת החיים של המשפחה. מומלץ לבצע תכנון פיננסי אשר יקבע עפ"י תכנון מדויק את גובה הסכומים, שיעורם ובנוסף את תזמון התשלומים.
- ביטוח רפואי פרטי – כיסוי רפואי פרטי לרוב מצריך הצהרת בריאות וכאשר מדובר בתינוק שנולד נדרש גם דוח שחרור. מאחר וביטוח רפואי פרטי מחריג בעיה רפואית אשר קיימת ביום ההצטרפות מומלץ לצרף את ילדכם מיד לאחר ששוחרר מביה"ח כאשר בריאותו תקינה.
- חיסכון – בעבר הרחוק הורים, סבים וסבתות היו פותחים חיסכון לילדים באמצעות קופת גמל. אלו שזכו לכך מבינים מה חשיבות החיסכון וההשפעה שיש לו על הילד בגיל בו מתחילים את החיים לאחר השירות הצבאי. כיום שוק ההון כולל אפשרויות רבים לחיסכון אשר עדיפות על התוכניות המוצעות בבנקים. כאשר מדובר על חיסכון לטווח הארוך, סכום חודשי המופקד הופך לעשרות אלפי שקלים כאשר הוא מנוהל בתמהיל מסלול השקעה המתאים
- ביטוח סיעודי – המושג סיעוד מתקשר לרובנו למצבי זקנה ולגיל מבוגר. הנושא הסיעודי הפך במדינת ישראל לבעיה אשר תוצאותיה ראינו בינואר 2018. בתאריך זה המדינה בטלה את ביטוחי הסיעוד הקולקטיבים והותירה רק את ביטוחי הסיעוד הבסיסיים של קופ"ח. אלפי אזרחים איבדו כיסוי סיעודי חשוב דווקא בגיל מבוגר כי לא היה מעוגן בחוזה אישי. הצירוף לביטוח סיעודי פרטי בגיל קטן, לרוב ניתן החל מגיל 3. ההורים למצטרפים הקטנים נהנים ממחיר קבוע ונמוך לכל החיים. קיימים מסלולי פיצוי מגוונים אשר מאפשרים שילוב הכיסוי יחד עם הכיסוי הקבוצתי של קופת החולים
מעוניינים בטיפול אחראי ויסודי בנושאים אלו? צרו קשר